Kalender

Jazzklubarrangementer - Foråret 2023.Jazz Dippers

Fredag den 27. januar 2023, kl. 20.00-23.00

Kapelmester Søren Peter Frøsig stiftede vi bekendtskab til sommerjazzen, hvor han var i Ringsted med sit orkester, Buffeten. Men han kan mere end det: 

Når Jazz Dippers går på scenen er der fokus er på et godt swing, et godt humør og en god intens jazz-stemning. Repertoiret er hentet fra traditionel jazz, swing og boogie. Klassikere fra både New Orleans og Danmark. Fra Louis Armstrong til Bjarne Liller - og det swinger. 

Egentlig startede det med, at de to musikere Søren Peter Frøsig på trompet og Brian Svendsen på klaver og saxofon, begge med mere end 25 års erfaring fra den danske jazzscene, dannede duoen ”Jazz med to”, med det formål at holde jazzforedrag og intimkoncerter. Men der var også efterspørgsel efter jazz med flere musikere, og de udvides besætningen med Nicolas Kock på kontrabas og Peter Bjerrum på trommer. Jazz Dippers var en realitet. 4-5 musikere som det ønskes.


Besætningen i Jazz Dippers er:


- Søren Peter Frøsig, trompet og vokal

- Brian Svendsen, klaver, klarinet og saxofon

- Nicolas Kock, kontrabas

- Peter Bjerrum, trommer

- Morten Hertz, basun


www.jazzmedto.dk

Louisiana Jazzband med Daimi

Fredag den 24. februar 2023, kl. 20.00-23.00
Louisiana Jazzband er over 30 år gammelt, og spillestilen er primært swing og mainstream, inspireret af folk som Duke Ellington, Fats Waller, Count Basie og Louis Armstrong fra 30'erne og 40'erne. Når der gennem årerne har været behov for at finde nye musikere til orkestret er det lykkedes dem at tiltrække nogle af de allerbedste professionelle musikere. Det betyder, at orkestret i de seneste år har fremstået som et meget stærkt hold. 

Daimi er en fremragende jazzsangerinde, selv om det jo ikke er det hun er mest kendt for. De der tager til Femø jazzfestival, kender nok Daimis evner for jazz. Tidligere var hun der som regel sammen med sin guitarist mand, Cliff Gentle, og hun var altid frisk til at lægge sangstemme til et godt jazznummer.


Besætningen i Louisiana Jazzband er:


- Daimi Gentle, vokal

- Mårten Lundgren, trompet

- Jesper Løvdal, saxofon

- Vincent Nielsson, basun

- Per Møllehøj, guitar  

- Peter Federspiel, bas

- Ole Givskov, trommer


www.louisiana-jazzband.dk

AfterBeat med Anna Nowik

Fredag den 31. marts 2023, kl. 20.00-23.00


Efter at have skabt stor begejstring til sommerjazzen i 2018 og 2019 og til jazzklubbens 25 års jubilæum er midtsjællandske AfterBeat næsten blevet en slags husorkester i Jazzklubben. AfterBeat er i sin grundbesætning en rytmegruppe, som suppleres med saxofon og med den charmerende sangerinde, Tanja Dornby, når der er brug for det. 

Når der er mulighed for det, tager de gerne en solist med. Denne aften har de med sig den unge polske basunist Anna Nowik. Hende har de spillet sammen med, bl.a. på Snake City Jazzfestival. Anna kan også ses og høre i andre sammenhænge i Danmark, idet hun jævnligt er gæst i DK4’s musikprogram. Her illustrerer hun hvordan man behændigt får et popnummer til at lyde som et jazznummer. At synge mestre hun også. Hun er et multitalent.


Besætningen i AfterBeat denne aften er:


- Tanja Dornby, vokal

- Nis Toxsværd, saxofon 

- Lars Hallgren, piano/vokal

- Christian Wolff, kontrabas/vokal

- Allan Høgedal, trommer

og

- Anna Nowik, basun og vokal


www.facebook.com/AfterBeat-1655023524725900

www.annanowik.com


STATENS KUNSTFOND

har givet støtte til Ringsted Jazzklubs 6 jazzarrangementer