Kalender

Jazzklubarrangementer


Finn Burich International New Orleans Jazzband

Fredag den 30. oktober kl. 19.00 - 22.00

Det var meningen at vi denne aften skulle have haft besøg af Don Vappie fra New Orleans. Men p.g.a. corona, tør han ikke rejse til Europa. Så Finn Burichs International orkester, som skulle have bakket Don op, må klare jobbet uden ham. Men det er nu også i sig selv et ganske interessant orkester.

 

Finn Burich International New Orleans Jazzband er et internationalt sammensat band, som spiller revival New Orleans-jazz krydret med swing, blues og caribisk inspireret musik. Bandets klarinettist, Thomas l´Etienne, har gennem flere år haft creolernes liv og kultur helt inde på livet. Orkestret har besøgt de fleste jazzklubber, festivaler og koncertsale i landet og endvidere præsenteret forskellige udenlandske topnavne som Leroy Jones og Lillian Boutté.


Besætningen i Finn Burich New Orleans Jazzband er:

 

  • Thomas I'Etienne (D), klarinet og saxofon
  • Finn Burich (DK), basun 
  • Harry Kanters (NL), klaver
  • Fredrik Van der Berghe (B), trommer 

 

www.burich.dkDoc Houlind All Stars

Fredag den 27. november kl. 20.00 - 23.00 (evt. kl. 19.00 - 22.00 pga. corona-restriktioner)

Efter i en årrække at have udlevet drømmen om at spile trompet i forgrunden, er Søren ”Doc” Houlind nu tilbage bag trommerne. Søren "Doc" Houlind er lidt af en legende indenfor dansk traditionel jazz. Han startede sin musikalske løbebane som trommeslager og kapelmester i Århus først i 70'erne. I de år opholdt han sig meget i New Orleans og spillede med mange af de gamle legender. I 80'erne var han trommeslager hos Papa Bue, og dannede derefter makkerpar med Liller, indtil dennes alt for tidlige død.


Stilmæssigt er Sørens store forbillede klarinettisten Georg Lewis, som var en af hovedfigurerne i revivaljazzen i starten af 50’erne. Sørens mangeårige klarinettist Jesper Larsen er ankermand i at give orkestret netop denne sound. Klarinettern han spiller på er derfor den ældre type Albert-system (i modsætning til det lidt nyere Böhm-system), så lyden bliver så autentisk som overhovedet muligt.


Doc Houlind er stadig et velanskrevet navn ude i verden, og orkestret bliver fortsat inviteret til at spille rundt omkring. I foråret 2018 gik turen f.eks. til Malaga og Costa del Sol.


Besætningen i Doc Houlind All Stars er:

 

  • Søren "Doc" Houlind, trommer og vokal
  • Jesper Larsen, klarinet
  • Ragnar Tretow, trompet
  • Lis Krøyer, klaver
  • Ebbe Kjærsgård Hansen, banjo

 

www.dochoulind.dk

jazz2

STATENS KUNSTFOND

har givet støtte til Ringsted Jazzklubs 6 jazzarrangementer

Webmaster: tac@live.dk