Kalender

Jazzklubarrangementer - Efteråret 2023.Vestre Jazzværk

Fredag den 29. september 2023, kl. 20.00-23.00


Vestre Jazzværk, der er hjemmehørende i det Vest- og Sønderjyske, spiller gedigen traditionel jazz. I over 30 år har de været blandt de bedste.


De siger selv, at de ikke læner sig op ad bestemte forbilleder og stilarter, og at de henter inspiration fra flere forskellige kilder i den traditionelle jazz. Men meget i deres spillestil leder tanken hen på de engelske "revival" jazzorkestre i 50'erne. De orkestre som var forbilledet da begrebet traditionel jazz kom til Danmark fra England.

 

Vestre Jazzværk har gennem årene optrådt på en lang række festivaler og jazzklubber verden over, og medvirket i radio- og TV-udsendelser både i Danmark og i udlandet. Orkestret har optrådt i New Orleans, i Storyville Jazz Hall og på hjuldamperen Natchez på Mississippi. I 1989 blev de udnævnt til æresborgere af byens borgmester.

 

Besætningen i Vestre Jazzværk er:

 

- Aage Jespersen, trompet

- Ole Weibel, klarinet

- Finn Burich, trombone og vokal

- Tom Nissen, banjo

- Poul Erik Philipsen, bas

- Hans Rømer, trommer

 

www.vestre-jazzvaerk.comJersey Jazzmen

Fredag den 27. oktober 2023, kl. 20.00-23.00

Jersey Jazzmen har sloganet: ”Glad jazz med rødder i New Orleans”. Det har de spillet siden 1997 og har i løbet af årene spredt glæde og god stemning rundt i hele landet. Orkestret spiller den rigtige glade jazz med rødder i New Orleans, som kun kan spilles med en komplet besætning. Med 6 dygtige musikere, der alle er opvokset med musikken, vil man opleve en autentisk og energisk optræden, der vil skabe en helt unik stemning.

 

Besætningen i Jersey Jazzmen er:

- Arne Fuglholt, klarinet og vokal

- Morten Nielsen, trompet

- Erik Skjold, trombone og vokal

- Timon Müller, klaver

- Arne Sørensen, bas

- Dan Hilfling, trommer

 

www.jerseyjazzmen.dk

Papa Piders Jazz Band

Fredag den 24. november 2023, kl. 20.00-23.00 

Papa Piders Jazz Band blev grundlagt i 1961 i Göteborg, Sverige, men efter lidt over 20 år blev bandet lagt i mølposen og genopstod for fem år siden. Succeserne lod ikke vente på sig. Allerede i 2013 blev bandet udråbt til svenske mestre i Classic Jazz ved at vinde den nationale finale i Stockholm.

Papa Piders Jazz Band spiller den musik, der var populær i revival-perioden i England. I 2013 udgav bandet sin første cd, og året efter kom nr. 2. Begge cd'er blev af musikbladet DIG Music udråbt som årets bedste i genren.

Bandet har optrådt i flere danske og norske klubber og festivaler, som jazzklubberne Satchmo i Aalborg, Ballerups Jazzklub, Ejegod Jazzklub i Slangerup, Jonstrup Jazzklub, Jazzhors i Horsens, Jazzes Venner på Fyn, Albertslund Jazzklub, Brønshøj Jazzklub, samt festivalerne i Ringkøbing og Allinge. For nylig spillede orkestret på New Orleans Workshop i Oslo.

 

Besætningen i Papa Piders Jazz Band er:

- Klas Nilsson, trompet og vokal

- Sverker Nyström, klarinet, saxofon og vokal

- Pider Åvall, trombone og vokal

- Anders Hultman, banjo og vokal

- Claes Nordborg, bas og vokal

- Bo Lindgren, trommer.

 

www.papapidersjazzband.se


STATENS KUNSTFOND

har givet støtte til Ringsted Jazzklubs 6 jazzarrangementer